شهر تاریخی سیمره (درهّ شهر)
پیشگفتار
ضرورت تدوین و تألیف کتاب حاضر بیشتر به دلیل تنوع منابع و دسترسی نسبتاً دشوار به منابع اصلی انجام گرفت. از آنجایی که منابع جغرافیایی طبیعی و تاریخی سیمره به دلیل گستره وسیع مطالعاتی در آثار و متون برخوردار است، دسترسی آسان و جامع پژوهشگران و علاقهمندان به منابع مکتوب امری است تقریباًَ ناممکن. به این دلیل نگارندگان این سطور، بر آن شدند، اندکی از دشواری مسئله کاسته و با بیان مطالب مهم و کلیدی در یک کتاب، به ارتقای سطح دانش و آگاهیبخشی عمومی به دانشجویان، اساتید، محققان و علاقهمندان جغرافیای طبیعی و تاریخی شهر تاریخی سیمره تلاش نماید. بدیهی است، از آنجاییکه این کتاب تنها با هدف آموزش و بیان معرفی پیشینه ی منابع جغرافیایی تاریخی و پیشینه ی سیمره از منظر باستانشناسی برای پژوهشگران حوزه ی (باستانشناسی، تاریخ، معماری، جغرافیا، منابع طبیعی و...) تدوین یافته است، بیشک مقدمهای بر معرفی شهر تاریخی سیمره است و تلاش داشته است تا با بیانی ساده و روان به معرفی پیشینه ی منابع مکتوب جغرافیایی تاریخی و پیشینه ی سیمره از منظر باستانشناسی بپردازد.
و امّا سخن همیشگی: ادعائی نیست که این کتاب بتواند پاسخگوی همه ی سؤالات علاقهمندان باشد بلکه آرزومندیم بتواند سؤال برانگیزد و شک ایجاد کند؛ چرا که سؤال و شک مقدمه ی یقین است. پیشاپیش تمام کاستیهای آن را میپذیریم و ضمن پوزش از تمام علاقهمندان به تاریخ، اساتید، دانشجویان عزیز، انتقادات و پیشنهادات دلسوزانه ی آنها را به دیده ی منت پذیرا هستیم. در خاتمه لازم میدانیم از زحمات و راهنماییهای دوستان، دانشجویان و اساتید گرانقدر که در دانشگاههای مختلف، که همیشه با ابراز لطفشان ما را شرمسار خود کردهاند، تقدیر و تشکر خود را نثارشان کنیم. همچنین از زحمات بیوقفه ی تمام مؤرخین و باستانشناسان نامی این مرزوبوم و تمام کسانی که مقدمات لازم را برای ایجاد این کتاب، برای ما فراهم کردند، تشکر و قدردانی کنیم، از درگاه پروردگار یکتا، سلامتی و طول عمر آنان را برای خدمت هرچه بیشتر به این سرزمین اهورائی، مسئلت داریم.
یا رب از ابر هدایت برسان بارانی
پیشتر زآنکه چو گردی زمیان برخیزم
عبّاس دولتیاری
فهرست مطالب
پیشگفتار
شهر تاریخی سیمره (درهّ شهر)
چشمانداز تاریخی دره شهر
پیشینه ی سیمره (درهّ شهر - ماداکتو) در منابع مکتوب جغرافیایی تاریخی
پیشینه ی سیمره از منظر باستان شناسی
شهر تاریخی سیمره زادگاه و محل حکمرانی هرمزان
رویدادها و اتفاقات تاریخی در شهر سیمره در دوران اسلامی
رشد و شکوفایی شهر تاریخی سیمره در دوران اسلامی براساس بررسی های باستانشناختی
شهر سیمره، قصرابن هبیره یا هاشمیه ی عباسی
موقعیت جغرافیایی درهّ شهر و محوطه ی سیمره
عامل جغرافیای طبیعی در شکل شهر سیمره
توپوگرافی و ارتفاعات مهم منطقه
رودها و منابع آبی
دشت ها
راه¬های مهم و استراتژیک منطقه درهّ شهر
دو عامل اصلی و مهم که از دیر زمان تاکنون، دشت سیمره ی درهّ¬شهر را برای اجتماعات مستقر در غرب ایران دارای اهمیت کرده است:
کشاورزی و پوشش گیاهی درهّ شهر
جنگل
مرتع
اقلیم منطقه
خصوصیات آب وهوایی شهرستان درهّ ¬شهر
جبهه های آبوهوایی
منابع
خرید و دانلود - 30000 تومان- لینک منبع
تاریخ: دوشنبه , 16 بهمن 1402 (07:16)
- گزارش تخلف مطلب