امروز یکشنبه 09 اردیبهشت 1403 http://file.cloob24.com
0

سبب شناسی و علل ناتوانایی یادگیری

در مقالات قبلی به تعریف  و شرح اختلال یادگیری پرداختیم.در این مقاله به بررسی علل ناتوانایی یادگیری می پردازیم.

ممکن است بعد از اطلاع از این که کودک  شما دارای ناتوایی یادگیری است این سوال برای شما به وجود بیاید که چرا و به چه علتی کودک من دارای این اختلال است؟ در ابتدا شاید علل را به خود و عوامل ارثی و بعد علل محیطی و تربیتی نسبت دهید. اما باید بدانید که علت شناسی یکی از مسایل مهم در حوزه ناتوانایی یادگیری است و شناخت علل می تواند تا حدودی به فرآیند درمان فرزند شما کمک کند.

در ابتدا فرض چنین بود که پایه های عصب شناختی برای ناتوانایی یادگیری وجود دارد، اما این فرضیات بیشتر از این که حاصل آزمایش و تحقیق باشید حاصل حدس و گمان بود.

بعدها محققان روش های مطمئن تری ابداع کردند، به طوری که امروزه اغلب متخصصان با این نظر که ناتوانی یادگیری ناشی از تفاوت هایی در ساختار یا کارکرد مغز است موافق اند. یعنی علل ناتوانایی یادگیری بیشتر عصب شناختی است تا محیطی. البته این بدین معنا نیست که والدین دارای ناتوانایی یادگیری قطعا فرزند دارای این اختلال را خواهند داشت بلکه بدین معناست که فرزندان چنین والدینی بیشتر در خطر ناتوانایی یادگیری قرار دارند.اما باید گفت هنوز سوالات زیادی درباره علل ناتوانایی یادگیری وجود دارد که بدون پاسخ مانده است. به طور کلی می توان برای ناتوانایی یادگیری یک علت کلی نام برد که خود شامل مجموعه گسترده از علل گوناگون است.

علل عصب شناختی 

عوامل مختلفی در بدکارکردی عصب شناختی افراد دخالت دارند که این عوامل عبارتند از:

  • عوامل ارثی 
  • عوامل ترتوژنیک (ناهنجاری زا)
  • عوامل پزشکی
  • عوامل محیطی

 1- عوامل ارثی:

محققان با مطالعات بسیاری نشان داده اند کودکان با ناتوانی، یادگیری اغلب خویشاوندانی با ناتوانایی یادگیری داشته اند. گروهی از محققان معتقدند حدود 35 تا 45 درصد خویشاوندان درجه یک دانش آموزان با ناتوانایی یادگیری دارای این اختلال هستند. اما این یافته ها باعث نمی شود بتوان از علل دیگر مثل علل محیطی چشم پوشی کرد، و این احتمال را که والدین با روش فرزند پروریشان باعث ناتوانایی یادگیری کودک بشوند را رد کرد. همچنین یافته های مربوطه به فراوانی ناتوانایی یادگیری در دوقلوهای همسان (یک تخمکی) نسبت به دوقلوهای ناهمسان (دوتخمکی) نشان دهنده الگوی وراثتی این اختلال است.

2- عوامل ناهنجاری زا:

ناهنجاری زاها عواملی هستند که می توانند باعث نقص عضو یا رشد غیر طبیعی در جنین بشوند. عواملی مثل الکل، کوکائین و مواد سربی به عنوان چند نوع از مهم ترین ناهنجاری زاها شناخته شده اند. زنان بارداری که الکل مصرف می کنند، در معرض خطر داشتن کودکان مبتلا به نشانگان الکل جنینی قرار دارند. این نشانگاه شامل بیش فعالی، آسیب مغزی، عقب ماندگی ذهنی و نقایص چهره است که به گفته برخی محققان مصرف الکل می تواند باعث بدکارکردی عصب شناختی و درنهایت ناتوانایی یادگیری شود.

همچنین مصرف مخدرها مانند کوکائین در زنان باردار و در معرض سرب قرار داشتن نیز  می تواند نتیجه ای مشابه داشته باشد.

3- عوامل پزشکی:

عواملی مثل تولد زودرس، دیابت، مننژیت، ایست قلبی و ایدز کودکی از عوامل پزشکی هستند که می توانند منجز به آسیب مغزی و بدکارکردی عصب شناختی شوند.

4- عوامل محیطی:

نقش محیط در ناتوانایی یادگیری همشه مورد توجه بوده است. مثلا تربیت و آموزش ضعیف می تواند کودکان را در معرض مشکلات یادگیری قرار دهد. محیط علاوه بر اینکه مستقیما در یادگیری تاثیر می گذارد می تواند شرایطی ایجاد کند که بدکارکردی عصبی با احتمال بیشتری بروز کند. یعنی بدکارکردی بالقوه فرد را بالفعل کند. گروهی از عوامل مثل شرایط اقتصادی اجتماعی ضعیف، سوتغذیه، مراقبت های بهداشتی ضعیف قبل و بعد از تولد، بارداری در سنین نوجوانی و مصرف مواد مخدر می توانند کودک را در معرض خطر بدکارکردی عصب شناختی قرار بدهند.

یکی از دلایل طرح فرضیه بدکارکردی عصب شناختی به عنوان علت ناتوانایی یادگیری این است که معمولا هیچ علت و توجیه قابل قبول دیگری برای ناکامی کودک در یادگیری وجود ندارد. بسیاری معتقدند علل محیطی و رفتاری یک علت مهم تر در اختلال یادگیری است اما یافته ها نشان می دهد نقش عوامل عصب شناختی و بدکارکری مغز در اختلال یادگیری پررنگ تر است. درمقاله های بعدی به چگونگی عملکرد مغز افراد دارای ناتوانایی یادگیری خواهیم پرداخت.

منبع: سایت تبیان
0

مقدمه:

ورزش علاوه بر سلامتی جسم، اثرات مهمی بر سلامت روان و روح آدمی دارد و به تجربه ثابت شده که جوانان ورزش کار نسبت به سایرین مصونیت بیشتری در زمینه ارتکاب رفتارهای ناهنجار دارند. سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور با توجه ویژه به موضوع «ورزش درزندان» گامهای بسیار بلندی را در این زمینه برداشته است. اکنون مسابقات ورزشی زندانیان با برنامه‎ریزی فصلی و سالیانه در اغلب رشته‎های ورزشی برگزار می‎شود و مشارکت روز افزون زندانیان در این مسابقات نشانه خوبی از توفیق متولیان ورزش زندانهاست.
یکی از مقالات مهم این همایش مقاله‎ای با عنوان بررسی نقش ورزش در اصلاح هیجانها و ناهنجاری‌های رفتاری بر کاهش مصرف داروهای تسکین آور در زندانیان نوشته خانم مرضیه اقبال پور است که بخشهایی از آن در زیر آمده است.
هیجان غالباً به وسیله محرکهای خارجی برانگیخته می‎شوند و جلوه‎های هیجانی، معطوف آندسته از محرکهای محیطی است که هیجان را برانگیخته می‎کند. عاملهایی چون خشم، ترس، غم و اندوه، تجدید خاطرات گذشته و موقعیت حاضر در روند ایجاد هیجان بر روی زندانیان بسیار مؤثر است. اگر زندانیان از تحرک و فعالیت خاصی بی بهره باشند و یا از سلامت جسمانی برخوردار نباشند دستگاه عصبی خودمختار در مواجهه با هیجانها دچار اختلال شده و دستگاه سمپاتیک در انجام وظیفه خود و صرف انرژی مناسب در تمرکز دهی حواس و فروکشی هیجان مختل می‎گردد.
ورزش منظم می‎تواند برخی از هورمونهای زیان‎بخش را که بر اثر فشار روانی در بدن ترشح شده است دفع نماید و اضطراب و افسردگی را کاهش دهد و برای تحمل فشار روحی و جسمانی در بدن، مقاومت ایجاد کند.
یکی دیگر از مقالات ارائه شده در این همایش مقاله‎ای است با عنوان نقش ورزش در اصلاح و تربیت زندانیان نوشته آقای خداداد اله‌وردی در بخشهایی از این مقاله آمده است نحوه استفاده از ابزار ورزش بدین صورت است که با تشکیل کانون مددکاری ورزشی مانند مددکار اجتماعی در هر استان و با استفاده از افرادی که آموزش‎های لازم ورزشی را بطور رایگان توسط سازمان تربیت بدنی فرا گرفته‎اند وارد عمل اصلاح و تربیت زندانیان شویم.

0

روش های کاهش استرس در کودکان:

نفس عمیق

این روش برای کاهش واکنش طبیعی بدن به استرس موثر است. ضربان قلب را کند می کند و فشار خون را کاهش می دهد. برای انجام این کار ابتدا باید نفس عمیق کشید، نفس را برای لحظه ای نگه داشت و سپس به آرامی رها کرد. این کار باید تکرار شود تا فرد احساس آرامش کند.

آرامش عضله
این روش که به کاهش استرس کمک می کند با انقباض و سپس شل کردن عضله انجام می شود.1 - صورت- از کودک بخواهید صورت خود را جمع کند به طوری که بینی به طرف بالا قرار گیرد (مانند زمانی که چیز بدبویی را استشمام می کند) سپس عضلات صورت را شل کند، این کار را 3 بار تکرار کند. 2 - فک- از کودک بخواهید فک را محکم به هم فشار دهد و سپس آزاد کند. (این کار 3 بار تکرار شود.)3 - دست و شانه- دست ها به سمت جلو، سپس به سمت بالا تا حدامکان کشیده شود. دست ها را شل کند و به کنار بیندازد. (این کار 3 بار تکرار شود.)4 - معده- از کودک بخواهید به پشت دراز بکشد و برای لحظه ای عضله معده را محکم منقبض و سپس شل کند. (این کار را 3 بار تکرار کند، در حالت ایستاده نیز این ورزش را انجام دهد.)5 - پا و زیر مچ پا تا انگشت:از کودک بخواهید بایستد و انگشتان پا را به سمت کف فشار دهد به مانند وقتی که انگشتان را در شن فرو می کند، سپس عضلات را شل کند. (این کار 3 بار تکرار شود.)6 - دست و کف دست:به او بگویید، تصور کند با یک دست محکم پرتقال را فشار می دهد سپس آن را روی زمین رها می کند و دست ها را کنار بدن شل آویزان کند. (برای هر دست 3 بار تکرار شود.)

0

مقدمه
با نگاهی به آموزه های دینی می بینیم که آنچه امروزه از آن به عنوان پیشگیری از جرم یاد می شود در تار و پود پیام های آسمانی و رهنمودهای انبیا و اولیا الهی بوده است. و بالاتر از آن از آنجا که رسالت دین رهایی انسان از تباهی و فساد و گمراهی می باشد لذا پیشوایان دینی برای تحقق آن از هیچ تلاشی دریغ نمی کردند و قبل از مبارزه با معلول با علت و زمینه گناه و جرم مبارزه می کردند و بر این اساس پیشگیری از انحراف و کژی درصدر وظایف رهبران دینی قرار داشته است.

بنابراین با توجه به آموزه های دینی در خصوص پیشگیری از جرم از اهمیت بالایی برای نظام قضایی کشور ما که مبتنی بر احکام اسلامی است برخوردار می باشد بی تردید اقدام پیشگیرانه از وقوع جرم و بزهکاری و انحراف و گمراهی از اصول قضای اسلامی و سیاست جنایی اسلام محسوب می شود این اقدامات پیشگیرانه مجموعه ای از اقدامات و فعالیت های سازنده تربیتی، آموزشی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی را در بر می گیرد. واقعیت آن است که کار آمدی احکام اسلامی و قضایی اسلام در بستر مناسب و طبیعی خود جلوه گر می شود. بستر طبیعی اجرای احکام اسلامی جامعه ای را می طلبد که در آن قبل از مبارزه با معلول با علت و اساس آن مبارزه شود.

**حال این سوال مطرح است که آیا باورهای دینی می تواند از جرم پیشگیری کند؟
**سوال بعدی که مطرح است این است که آیا باورهای دینی در اصلاح بزهکار نقشی ایفا می کند یا نه؟ مبحث توبه اصلاح بزهکار را ایجاد می کند؟ اینها مسائلی هستند که دراین رساله تحقیقی به آن خواهیم پرداخت.

0

مقدمه:

با توجه به فضای بسته زندان سعی می گردد با ارائه آموزش‌های مختلف در بخشهای فرهنگی، حرفه‌آموزی، مشاوره و ورزش به زندانیان جرائم مختلف، تمام اوقات فراغت آنها به طور مفید پر شده، تا از آسیب‌ها و خصوصا گرایش آنها به رفتارهای پرخطر کاسته و پیشگیری شود. در این بین نقش مهم ورزش در اصلاح و تربیت مجرمین و زمینه سازی برای بازگشت آنان به یک زندگی سالم، بر هیچ کس پوشیده نیست. ورزش علاوه بر سلامتی جسم باعث سلامت روح و روان آدمی نیز می شود؛ به طوریکه مصونیت افراد ورزشکار در زمینه ارتکاب رفتارهای ناهنجار[1] بیشتر می گردد. ورزش در زندانها به منظور سلامتی تن و روان و ایجاد نشاط در مددجویان و پرکردن اوقات فراغت به طور مفید و پیشگیری از عوارض روحی و جسمی به کار می رود. مطالعاتی که در مورد تأثیر ورزش به عمل آمده مبین آن است که در تاریخ بشر همواره شادابی و سلامت فکری توأم با سلامت جسمی بوده و این دو ازهم جدایی ناپذیرند.(اقبال پور، 1380) فعالیت‌های مختلف ورزشی در قالب آموزش و مسابقات در زندان ها برگزار می گردد.

0

گزارش عاطفی یاتوصیف روابط بین پرسنل مدرسه
الف.روابط متقابل مدیر با معلمان: احترام متقابل بین هم رو به خوبی رعایت می کردند بطوری که در هر جای مدرسه با هم برخورد داشتند به هم سلام می کردند مسائل و موارد قابل بررسی به خوبی بیان می شد و روابط به صورت رسمی وفقط مربوط به داخل مدرسه می شد معلمان خیلی راحت مسائل ومشکلات خود را در میان می گذاشتند.
ب) مدیر با سایر کار کنان: به خوبی برخورد می کردند مثلا وقتی مدیر درخواستی داشت با احترام از شخص مورد نظر درخواست می کرد و کار کنان به خوبی فعالیت های مربوطه را انجام می دادند مدیر در مسائل و نارحتی های که بین کارکنان پیش می آمد بی طرف قضاوت می کرد.
ج)روابط کار کنان با والدین دانش آموزان: بعضی از والدین که برای رساندن فرزند خود به مدرسه می آمدند کارکنان با آنها خیلی خوب برخورد می کردند والدین هم بسیار خوب از کارکنان تقدیر وتشکر می کردند و والدین به راحتی مسائل ومشکلات فرزندانشان را برای کار کنان مطرح می نمودند وطبق معمول آنان در خواست مواظبت از فرزندانشان می کردند.
د) روابط متقابل متعلمین: با هم صمیمی بودند ومعلمینی که با هم در پایه مشترک تدریس می کردند در مسائل وطرح سوالات امتحانی به یکدیگر کمک می کردند و با سایر همکاران به گرمی برخورد می کردند.
ه) روابط متقابل معلم با شاگردان: معلم متناسب با نوع رفتار دانش آموزان واکنش نشان می دادو دانش آموزان احترام خاصی برای معلم قائل بودند واز آنجایی که این معلمین از سابقه و تجربه بالایی بر خودار بودند در مدت کهتاهی خیلی خوب خصوصیات واخلاقیات تک تک دانش آموزان خود را می دانستند.

کلاس:
رنگ مناسبی داشت که رنگ سبز بود که یکی از رنگهای نشاط آور است اندازه ی بزرگی داشت که مشکل اندازه برطرف شد. 33صندلی یک میز و1تخته داشت که البته چیدمان مناسبی برای صندلی ها نداشت
معلم:
هنگام ورود رفتار ورودی خود را بیشتر بر مبنای درس قبل قرار می دادصدای رسایی داشت اما یه ریتم بود از تکنیک زیر و بم کردن صدا برای جلب توجه کم استفاده می کرد.
برای تدریس بیشتر از روش سخنرانی استفاده می کرد در امتحانات بیشتر ازسوالات تشریحی استفاده می کرد از سوالات استاندارد نداشت در کار تدریس تنوع نداشتند از روش های دیگر تدریس کم یا اصلا استفاده نمی کرد معمولا در کلاس کم راه می رفت.

دانش آموزان:
اعتماد به نفس خوبی داشتند در کلاس سکوت را خوب رعایت می کردند اما دقت کافی نداشتند تعامل ضعیفی بادیگر همکلاسی ها داشتندنسبت به همه چیز حساسیت زیادی داشتند در انجام تکالیف سهل انگاری می کردند در هنگام تدریس کم مشارکت داشتندو در کلاس بیشتر به مسائل وکار های بیرون از کلاس فکر می کردند که صحبت هایشان نمایانگر همین مطلب بود

0

امور اداری مدرسه :
دفتر امتحانات :
دفترامتحانات دبستان هدف مشتمل بر صفحاتی است که در تاریخ معین توسط کارشناس سنجش و 
ارزشیابی تحصیلی بررسی و مسودو پلمپ شده و تحویل مدیر اموزشگاه گردیده است. این دفترشامل 
کارنامه های نوبت اول ودوم تمامی دانش آموزان می باشد.
اگر دانش آموزی قبل از نوبت اول از مدرسه برود کارنامه ی او برای نظم در صفحات دفتر امتحان قرار می 
گیرد ولی برروی کارنامه ی وی کلمه ی منتقل شد ثبت می گردد.


دفتر امتحانات:
دفترامتحانات دبستان هدف مشتمل بر صفحاتی است که در تاریخ معین توسط کارشناس سنجش و 
ارزشیابی تحصیلی بررسی و مسودو پلمپ شده و تحویل مدیر اموزشگاه گردیده است. این دفترشامل 
کارنامه های نوبت اول ودوم تمامی دانش آموزان می باشد.
اگر دانش آموزی قبل از نوبت اول از مدرسه برود کارنامه ی او برای نظم در صفحات دفتر امتحان قرار می 
گیرد ولی برروی کارنامه ی وی کلمه ی منتقل شد ثبت می گردد.
دفتر نمودار انضباطی:
دفتر نمودار انضباطی توسط مدیر به وسیله ی کامپیوتر طراحی شده و صحافی شده و توسط معاون مدرسه
تمام موارد انضباطی از قبیل غیبت و تاخیر و تشویق و تنبیه در آن ثبت می شود.
دفتر آمار:
کلیه ی اطالعات شخصی دانش آموزان در این دفتر ثبت می گردد، که شامل: نام، نام خانوادگی، نام پدر،
سری و سریال شناسنامه، شماره شناسنامه، محل صدور، تاریخ تولد، تعداد مردودی پایه فعلی، معدل 
سال قبل، تاریخ انتقال، تاریخ ترک تحصیل، آدرس محل سکونت، تلفن و شغل ولی دانش آموز.
دفتر آمار بعد از ثبت نام موقت وبه صورت دستی و کامپیوتری صحافی و برای تایید به اداره ارسال می شود 
و بعد از تایید اداره مهر و پلمپ می شود.
دفتر حضور وغیاب: 
این دفتر شامل اسامی کادر آموزشی و دبیران می باشد. در این دفتر حضور و غیاب کارکنان هر روز بررسی 
شده و غیبت و تاخیر آنان ثبت و گزارش می شود.
دفتر اموال:
این دفتر شامل کلیه ی اموال غیر مصرفی اهدایی یا خریداری شده که شماره ی اموال داشته باشد در آن 
ثبت می شود.این دفتر به 12 طبقه تقسیم که طبقه 21 الی 12به منظور آشنایی مسئولین می باشد. در این 
دفتر اموالی که خریداری می شود طبق طبقه مخصوص به خود در صفحه جداگانه نوشته وثبت و ضبط می
شود. اموالی که قبال خریداری شده و می خواهد حذف شود در آن دفتر باید علت حذف،مجوز حذف 
وتحویل گیرنده قید گردد. بیشترین استفاده از دفتر اموال مربوط به طبقه 21 و 21 می باشد. این دفتر
شامل موارد زیر است:
اموال رسیده، اموال فرستاده،ردیف،شماره ثبت،نحوه تحویل، نام مال،دوره تاریخی، تاریخ ومحل اکتشاف 
،سایر مشخصات،علت حذف،مجوز حذف، تحویل گیرنده، شماره، تاریخ و....
دفتر اندیکاتور: 
مورد استفاده ی بخش نامه ها می باشد که صفحه ی سمت راست شامل: شماره ردیف،ذکر شماره های 
گذشته، تاریخ صاحبان نامه، شرح نامه های رسیده، پیوست و تاریخ نامه های رسیده است.
صفحه سمت چپ: کالسمان)جزوه دان و پرونده(، عنوان نامه ها، شرح نامه های فرستاده، شماره پیوست 
، تاریخ نامه های فرستاده.
این دفتر از شماره یک شروع و تا پایان ادامه دارد و اگر در میان سال تمام شود دفتر دیگری اختصاص می 
یابد که در آن ادامه شماره نامه ها ثبت می گردد.
 دفتر ارسال المراسالت:
در این دفتر نامه هایی که می خواهیم از طرف مدرسه به اداره فرستاده شود در آن ثبت)یعنی شماره ی 
نامه و موضوع نامه و تاریخ ارسال نامه(ثبت و همراه نامه فرستاده می شود. اداره پس از تحویل گرفتن نامه 
این دفتر را در جای مخصوص امضا می کند.
بخشنامه ها:
بخشنامه ها از طرف اداره ی آموزش و پرورش به مدارس از طریق سامانه ارسال می شود که این بخشنامه 
ها دارای کد مشخصی هستند. هر منطقه دارای 11 – 05 کد است که مدیر مدرسه باید نسبت به کدها 
آشنایی کاملی داشته باشد)مانند: کد 152: آموزش ابتدایی(. مدیران هر مدرسه پس از دریافت بخشنامه ها 
باید در حداقل زمان خود یا به معاون آموزشی خود واگذار کند که به آن پاسخ بدهند و رونوشت از آن در 
بایگانی مدرسه باقی می ماند.
ثبت نام دانش آموزان:
دانش آموزان در مدت زمان معینی) از 2 خرداد تا پایان مرداد ماه (با مراجعه به آموزشگاه ثبت نام می کنند 
ثبت نام در سامانه ثبت نام به دو صورت است یکی ثبت نام پایه ی اول که با حضور یکی از والدین در 
آموزشگاه و دریافت کد ثبت نام برای فرزند خود که با استفاده از آن کد دانش آموز پایه ی اول در پایگاه 
سنجش و سالمت سنجش می شود و سر انجام در سامانه ی ثبت نام ثبت نام نهایی می گردد. مرحله ی 
بعدی ثبت نام دانش آموزان پایه ی دوم و سایر پایه ها به صورت انتقالی در پایه ی باالتر ثبت نام می شوند.
صدور کارنامه:
آموزگار در پایان هر نوبت با استفاده از پوشه ی کار دانش آموزان و فعالیت خارج از کالس لیست گسترد ه 
ی نوبت اول یا دوم تنظیم می کند و با امضا در پایین آن تحویل معاون اجرایی آموزشگاه می نماید معاون 
اجرایی با استفاده از لیست دستی معلم کارنامه ی دانش آموزان که در سیستم امتحانات آموزشگاه وارد می
: کندوبعد از اطمینان کامل از آنها کارنامه ی جهت اطالع ولی در نوبت اول و در نوبت دوم جهت بایگانی در 
پرونده ی دانش آموزان صادر می شود.

:
کلیه ی اطالعات شخصی دانش آموزان در این دفتر ثبت می گردد، که شامل: نام، نام خانوادگی، نام پدر،
سری و سریال شناسنامه، شماره شناسنامه، محل صدور، تاریخ تولد، تعداد مردودی پایه فعلی، معدل 
سال قبل، تاریخ انتقال، تاریخ ترک تحصیل، آدرس محل سکونت، تلفن و شغل ولی دانش آموز.
دفتر آمار بعد از ثبت نام موقت وبه صورت دستی و کامپیوتری صحافی و برای تایید به اداره ارسال می شود 
و بعد از تایید اداره مهر و پلمپ می شود..
.

0

گزارش آموزشی.چندپند هم ازمولانادرآخر
به عبارت ساده، تدریس یعنی انتقا ل مهارت ها، دانش، نگرش ها و ارزش ها که در برگیرنده ایجاد یا لااقل تسهیل تغییرات در فراگیرنده می باشد. تدریس را می توان با گفتن و متقاعد کردن، با نشان دادن و نمایش دادن، با هدایت و رهبری کردن تلاش های فراگیرنده، یا با ترکیبی از این روش ها انجام داد. ممکن است فقط مستلزم توانایی ها، دانش و مهارت های معلم باشد؛ یا ممکن است در آن از مواد آموزشی تدوین شده)مثل فیلم، نرم افزار کامپیوتری(، افراد مرجع، یا استعدادها، مهارت ها و اطلاعات پیشاپیش موجود در میان فراگیرندگان مدد گرفته شود. بعضی پژوهشگران می گویند که بهتر است تدریس را فعالیتی برای حل مسئله دانست.
گزارش جلساتی که درکلاس بودم.
با شوق و اشتیاق همیشگی وارد کلاس درس شدم) کلاس چهارم(بچه ها از دیدن من بسیاراحساس خوشحالی کردند،من نیز ازدیدن آنها خوشحال شدم.
درمسیرم برای رفتن به گوشه ی کلاس تمام دانش آموزان دست خود را به نشانه ی سلام به سمت من دراز کردند ومن هم با تمام وجود با آنها دست دادم ولب خندی شیرین با آنها زدم. معلم وارد شد وپس ازسلام واحوال پرسی به دانش آموزان گفت تمرینات ریاضی خود را ازکیفتان دربیاورید تا آنها را ببینم، معلم تمرینات تک تک دانش آموزان را مشاهده کرد ودید که بیشتر آنها تمرینات را نادرست نوشته بودند، معلم ناچارشد که درس قبلی را باردیگر مرور کند، معلم درس را که موضوع آن کسر ها بود با اشکال ومثال های مختلف تدریس کرد، بعد ازآن برای دانش آموزان که درس را به خوبی فهمیده بودند برروی تابلو تمرینی نوشت وازآنها خواست که آن راحل کنند تمام دانش آموزان بلا استثنا آماده ی حل آن تمرین بودند وپس ازآن تمرینات زیادی حل شد ومعلم تمام وقت کلاس را برای حل تمرینات جدید به دانش آموزان اختصاص داد.
زنگ بعدی معلم اشکالی آورد وازآنها برای اثبات درس کسرها درذهن دانش آموزان استفاده کرد.دراین کلاس معلم ازشرایط وموقعیت های مختلفی چشم برداشت وبجای آن به دانش آموزان وضعف آنها توجه کرد وآن را در اولویت گذاشت.

گزارش جلسه دوم
بااشتیاقی بیشتروعلاقه ای افزون وارد کلاس (کلاس پنجم) شدم معلم قبل ازمن وارد کلاس شده بود بنده هم باعذر خواهی وطلب اجازه ازمعلم وارد کلاس شدم. دانش آموزان به من نگاه می کردند که داشتم ازمعلم عذر خواهی می کردم وپس ازآن وارد کلاس شدم وبا دانش آموزان سلام ولب خندی زدم وازدانش آموزان خواستم که توجه خودشون را به درس ومعلم تمرکز کنند وبه من نگاه نکنند تا دلیلی برای به هم زدن کلاس نشوم.
معلم ازدانش آموزان خواست که کتابهای بخوانیم خودرا دربیاوند ودرس جدید را مرور کنند تا آن را آغازکند.پس از آن معلم درگوشه ای ازکلاس برروی صندلی خود نشست ودانش آموزان به طورخودکارمی آمدند ودرس جدید را روخوانی می کردند درحین روخوانی دانش آموزان کلماتی را به اشتباه تلفظ می کردند اما معلم توجهی نمی کرد، واشتباه آنها راتصحیح نمی کرد وکلاس به همین روال تمام شد.
گزارش جلسه سوم
باردیگرباعلاقه ای بیشتر وباتجربه ای بیشترازجلسات گذشته وارد کلاس (کلاس ششم) شدم این دفعه سعی کردم چند دقیقه جلوتر ازمعلم وارد کلاس درس شوم، وقتی به کلاس رفتم دانش آموزان که به وسیله ی نماینده ی خود کنترل شده بودند بعد از ورود من به نشانه ی احترام بلند شدند وصلوات فرستادند من هم فرصت راغنیمت شمردم وبا دانش آموزان خوش وبشی کردم وسطح آنها را سنجیدم.
معلم وارد کلاس شد وپس از استقبال وتشکر وعذر خواهی از من ودانش آموزان به دانش آموزان گفت دفتر املای خود را دربیاورید دانش آموزان نیز که ازقبل آماده شده بودند به طور خودکار آرایش امتحان گرفتند معلم بالحنی مناسب واندازه ی سطح دانش آموزان برای آنها متن را می خواند و آنها می نوشتند درحین املا گرفتن معلم هم خانواده، معانی جملات سخت و... رابه دانش آموزان می گفت پس ازاتمام املا کارخوبی که معلم انجام می داد این بود که دانش آموزان را به خواندن آن قسمت املاگرفته مشغول می کرد تا ازاشتباهات خودمطلع شوند. با این روش دانش آموز دیگرآن اشتباه ر ا تکرارنخواهد کرد. وپس ازآن معلم ازدانش آموزان می خواست که شعرحفظی خود را ارائه دهند وسپس آنهارا تشویق می کرد. همچنین معلم دانش آموزان رابه آوردن وسایل آزمایش وچیدن آنها درکمد کلاس تشویق می کرد.

چند پند از مولانا

گشاده دست باش،جاری باش،کمک کن (مثل رود)
باشفقت و مهربان باش (مثل خورشید)
اگرکسی اشتباه کردآن رابه پوشان (مثل شب)
وقتی عصبانی شدی خاموش باش (مثل مرگ)
متواضع باش و کبر نداشته باش (مثل خاک)
بخشش و عفو داشته باش (مثل دریا)
اگرمی خواهی دیگران خوب باشند خودت خوب باش (مثل آینه) 
هر چه بیشتر به کسی عشق میورزیم، بیشتر در اسرار هر چیز نفوذ می کنیم

0

شرح وظایف پست های سازمانی مدارس
شرح وظایف مدیر:
- کلیه کارها و اقداماتی که در محیط مدرسه انجام می پذیرد زیر نظر مدیر مدرسه خواهد بود و مدیر مدریه از نظر حسن اجرای امور پرورشی، آموزشی و اداری در مقابل اداره آموزش و پرورش محل مسئولیت تام دارد وظایف او بشرح زیر می باشد:
1 نظارت بر حسن اجرای برنامه ها و فعالیتهای فوق برنامه و مراقبت در پیشرفت امور آموزشی، پرورشی و اداری مدرسه بر مبنای برنامه های مصوب.
2 هدایت و همکاری با کارکنان آموزشی و اداری در حسن اجرای برنامه ها و وظایف مصوب و راهنمائی آنان در جهت هماهنگ ساختن فعتلیتهای روزانه و نیل به کیفیت مطلوی جریان کار آموزشی، تربیتی و اداری مدرسه.
3 اقدام به تشکیل شوراها بویژه شورای معلمان و گروههای آموزشی، پرورشی و نظارت مستقیم بر فعالیت آنان از طریق شرکت مستمر در جلسات مربوط و ارسال پیشنهادهای ارائه شده به اداره متبوع جهت اقدام لازم.
4 تشکیل جلسات عمومی اولیاء دانش آموزان و کلاسهای آموزش خانواده برای آنان.

شرح وظایف معاون آموزشی:
1 – همکاری و ایجاد تعامل با سایر،معاونین،و کارکنان مدرسه جهت اجرای صحیح وظایف آنان و بهبود امور و افزایش بهره­وری در مدرسه
2 همکاری ومشارکت با سایر کارکنان، دانش‌آموزان و اولیای آن­ها در بهره­گیری از امکانات و ظرفیت‌های داخل­و خارج از مدرسه
3 همکاری با سایر کارکنان مدرسه درجهت اجرای صحیح و به موقع برنامه ها و فعالیت های آموزشی و پرورشی مدرسه براساس ضوابط و مقررات

 


شرح وظایف معلمان:
1-کوشش و اهتمام در به وجود آوردن محیطی کاملا آموزنده و پرورش دهنده در کلاس منطبق با موازین و معیارهای اسلامی به طوریکه زمینه شکوفا شدن استعدادهای فطری و خدادادی دانش آموزان از هر جهت فراهم باشد.
2- کوشش در ایجاد روحیه نظم و ترتیب و دقت و همکاری و تعاون در دانش آموزان و علاقه مند نمودن آنان به تحقیق و تفحص.
3- اجرای برنامه های آموزشی – پرورشی مصوب (تدریس به موقع کلیه مواد برنامه طبق جدول ساعات کار هفتگی و سازمان بندی سالانه و اهتمام در بهبود کیفیت آموزشی از طریق بکار گرفتن شیوه ها و روشهای جدید تدریس با استفاده از وستیل کمک آموزشی و تهیه طرح درس)
4-فراهم کردن موجبات ارزشیابی به موقع از پیشرفت تحصیلی و سعی در تقویت نقاط قوت و اتخاذ تدابیر لازم جهت رفع نقاط ضعف یادگیری دانش آموزان.
5-انجام ارزشیابی های تشخیصی، تدریجی و پایانی برابر آیین نامه ها و دستورالعملهای مربوط.
6-دقت در برگزاری امتحانات شفاهی و عملی دانش آموزان.
7-تححیح دقیق اوراق امتحانات دانش آموزان اعم از داخلی یا نهایی بر حسب مورد برابر دستورالعملهای صادره از سوی آموزش و پرورش.
8-رسیدگی مستمر به تکالیف دانش آموزان و سعی در حسن خط و بهبود کار آنان.
9-تبادل نظر با معلمان و مشاوران راهنما و شرکت در شوراهای آموزشی – پرورشی مدرسه و گرده همایی ها و دورههای کارآموزی و ارائه پیشنهادهای لازم.
10-شرکت فعالانه در گروههای آموزشی مربوط و تبادل نظر با سایر کارکنان در اجرای بهتر برنامه های درسی و ارائه پیشنهادهای لازم.

شرح وظایف
معاون فناوری
1-همکاری و تعامل با مدیر و سایر معاونین وکارکنان آموزشگاه در فراهم سازی زمینه لازم جهت تحقق بخشیدن به اهداف مصوب دوره یا دورههای تحصیلی با همکاری و مشارکت کارکنان، دانش آموزانو اولیای آنها، و با بهره گیری از امکانات و ظرفیتهای داخل و خارج از مدرسه. همکاری با سایر معاونینو کارکنان آموزشگاه در جهت بهبود امور و افزایش بهره وری در مدرسه.
2- ایجاد محیطی آموزنده و پرورش دهنده برای شکوفا شدن استعدادهای مختلف دانش آموزان متناسب با تفاوتهای فردی آنها.
3-همکاری در تهیه برنامههای سالانه آموزشی با رعایت ضوابط از طریق مشارکت اولیاء، کارکنان،دانش آموزان.
4-همکاری جهت برنامه ریزی به منظور جلب مشارکت معلمان و سایر کارکنان مدرسه برای ایفای نقش فناوری و آموزشی وتربیتی.
5-تلاش در ایجاد هماهنگی بین عوامل انسانی مدرسه در اجرای صحیح و به موقع برنامهها وفعالیتهای آموزشی براساس ضوابط و مقررات مربوط ومرتبط با فناوری.
وظایف اختصاصی
1-تحویل اسناد و صورت اموال و وسایل مربوطه) سایت رایانه، آزمایشگاه و کارگاه (درصورت تغییرسمت به مسئول مربوط طبق مقررات.
2-همکاری در تهیه، بررسی و توزیع کتب، نشریات، رسانههای دیداری و شنیداری مطابق ضوابط مربوط به فناوری ورایانه.
3-بررسی، مطالعه، تحقیق و پژوهش به منظور کسب مهارتهای لازم و ارتقای علمی جهت ارائه راهکارهای مناسب در زمینه شغل مورد تصدی.
4-ساماندهی و نظارت بر عملکرد تجهیزات حرارتی، برودتی، ایمنی و امنیتی، روشنایی الکتریکی،الکترونیکی و مکانیکی سایت رایانه، کارگاه و آزمایشگاه مدرسه و ارائه گزارش لازم به مدیر در جهت رفعنقایص موجود و افزایش ضریب ایمنی آنها به منظور حفاظت از اموال دولتی و جلوگیری از وقایع احتمالی.
معاون آموزشی
1-برنامه ریزی آزمون ورودی و انجام مصاحبه علمی جهت پذیرش دانشآموز جدید.
2-برنامه ریزی و اقدام در جهت اجرای دقیق برنامههای آموزشی وزارت آموزش و پرورش.
3-اخذ طرح درس و توجیه دبیران نسبت به انتظارات مدرسه از آنها.
4-تدوین و اجرای برنامه شورای دبیران و ارائه راهنماییهای لازم جهت هماهنگی دبیران.
معاون اجرایی
1-تکمیل و رسیدگی به مندرجات لوح روزانه مدرسه شامل: پوشش، رفتار، موی سر، تأخیرات،
غیبتها، تخلفات، اختلافات بین دانش آموزان، و مانند اینها با حضور فعال خصوصاً در ساعات تفریح و دیگر ساعات در محوطه مدرسه.
2-تعیین و نصب نماینده انضباطی هر کلاس، جهت رعایت نظم در محیط مدرسه با نظر شورای دانش آموزی.
3-اطلاع رسانی و پیگیری غیبت دانشآموزان به مشاوران تحصیلی و معاون آموزشی.
4-رسیدگی به امر نظافت مدرسه با استفاده از نیروهای خدماتی.
معاون پرورشی
-1توجه مستمر به منویات و رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری و اهداف هشتگانه مصوب شورای عالی آموزش و پرورش و سیاستهای فرهنگی و برنامه ریزی برای تحقق آنها متناسب با ویژگیهای مدرسه و دانش آموزان، پس از تصویب شورای مدرسه.
-2 تهیه و تدوین برنامه سالانه بخش پرورشی، و تقویم فعالیت های پرورشی مدرسه با استفاده از نیازسنجی و مشورت، و بر اساس شیوه نامه های ابلاغی و ارائه به شورای مدرسه برای تصویب.
-3هماهنگی و ارتباط منظم با مسئولان ذیربط اداری و حضور در جلسات و همایشهای حوزه های پرورشی و آموزشی.

0

گزارش ساختار سازمانی و اداری


در اولین برخوردی که با مدیرمحترم مدرسه داشتم پی بردم که وی شخصی مدبر،فرهنگیخته و تجربه کافی در امور اداری و آموزشی را دارا می باشد. نحوه ی برخورد وی با پرسنل آموزشی واداری نیز کاملا محترمانه و در چهارچوب قانون اداری است. علاوه بر آن فردی کاملا مودب و شخصیتی بسیار شکیبا دارد که از تمام نقطه نظرات همکاران ایشان جهت پیشرفت و تحصین آموزشگاه خود نهایت بهره را می گرفت.
  در طی جلساتی که در مدرسه حضور داشتم شاهد این جریان بودم که مدیر محترم با معاون و دبیران مدرسه رابطه صمیمانه و احترام متقابل برای همدیگر قائل بودند. علاوه بر آن با رفتار محترمانه از اولیاء دانش آموزان استقبال می کرد و این در خور تامل برای من بود که مدیر محترم مدرسه باید چگونه رفتار کند.
ایشان در واقع به خوبی توانسته است رابطه عاطفی محکمی با دانش آموزان برقرار کند و به همین جهت دانش آموزان به راحتی مشکلاتی که گریبان گیر مدرسه و درسی خود می باشند را با مدیر در میان می گذارند. راه های ارتباطی مختلفی برای دانش آموزان در نظر گرفته شده است. که از جمله می توان به صورت حضوری یا از طریق صندوق ارتباطات که در سالن جنب درب ورودی نصب شده ویا از طریق نهاد شورای دانش آموزی مشکلات خود را با مدیر در میان بگذارند و وی اینگونه در نهایت وسعت تلاش در حل و فصل مشکلات فعالیت می کند.
رابطه مدیر مدرسه با استاد راهنما بسیار خوب است و بایکدیگر گرم و صمیمی برخورد می کنند همچنین رابطه ی بسیار خوبی با والدین دانش آموزان دارند به عنوان مثال هنگامی که والدین دنبال فرزندانشان می آیند ای وقت زیادی را صرف صحبت کردن با آنها می کند و راجع به وضعیت درسی و اخلاقی و انضباطی فرزندشان با آنها صحبت می کند. رابطه مدیر نیز با دانش آموزان بسیار خوب است، ایشان زنگ تفریح را به همراه معاون بین دانش آموزان می گذراند و با آنها برخوردی صمیمانه دارد. و من در این مدت هیچ گاه مشاهده نکردم که با دانش آموزان رفتار خشونت آمیز داشته باشد.

در این آموزشگاه طرز رفتار کارکنان با هم از جایگاه مودبانه و محترمانه بی دریغ نبوده است. چرا که بار ها مشاهده شده که کارکنان در زنگ تفریح کنار هم می نشستند و از همدیگر سوالاتی پرس وجو می کردند و راهکارها و تکنیک های نوینی میان آنها داد و ستد می شد و از نقطه نظرات همدیگر نهایت بهره را می بردند.
بعضی از معلمان با معاون ارتباط بسیار نزدیکی دارند.احترامی متقابل میانشان حکم فرماست. همدلی و همکاری با یکدیگر دارند و همیشه جوی شاد و سر زنده در دفتر مدرسه بر قرار است.
همه پرسنل مدرسه با حفظ احترام مدیر مدرسه ارتباطی بسیار صمیمی و گرمی با ایشان دارند و همیشه در جهت تحصین وضعیت آموزشگاه با هم همکاری می نمایند. دلیل اصلی وجود جو مثبت مبان پرسنل، نحوی برخورد مدیر مدرسه با همگی آنهاست. آقای مدیر بسیار خون گرم وصمیمی می باشد.
همچنین ایشان در ساعات تفریح سعی می کند لحظاتی را کنار معلمین و معاون سپری کند و همین مورد نزدیکی عاطفی بیشتری میانشان به وجود آورده است و ساعات تفریح در دفتر مدرسه همیشه لحظاتی شاد و سر شار از نشاط می باشد


در طی مدتی که درکلاس ها حضور داشتم شاهد این جریان بودم که معلمان و دانش آموزان روابط صمیمانه و احترام دو جانبه برای همدیگر قائل بودند و ایشان در واقع به خوبی توانسته روابط عاطفی محکمی با دانش آموزان برقرار کند. (البته در بعضی زمان ها استثنا وجود داشت و معلم با دانش آموز با خشونت برخورد می کرد) چرا که معلم باید انعطاف پذیر باشد و متناسب با شرایط بر خورد کند.
به همین جهت دانش آموزان به راحتی مشکلات خود را با معلمان در میان می گذارند و با همکاری همدیگر به حل این این مشکلات می پردازند. ارتباط مناسبی بین معلم و دانش آموز، اغلب محور اثر بخشی معلم است. ارتباط مفید مستلزم آن است که معلمان از شناخت لازم و جامع، هم نسبت به موضوع درسی و هم نسبت به دانش آموزان خویش برخوردار باشد.
چنین امری می تواند پل ارتباطی بین دانش آموزان و موضوعات درسی باشد و معلمان را نیز قادر می سازد که موضوع درسی را به دانش آموزان خویش تفهیم کنند و مانع از ارتباط سطحی میان معلم و دانش آموز می شود. بنابراین روابط مبتنی بر محبت،احترام و باور متقابل میان معلم و دانش آموز می تواند بر گرایش انگیزشی دانش آموز تاثیر گذارد


تعدادی از دانش آموزان هنگام بوجود آمدن مشکلی برای دوستانشان به کمک او می پردازند. می توان که دانش آموزان با همدیگر روابط خوبی ندارند چرا که بارها شاهد این جریان بودم که در حین بازی همدیگر را می زدند و به هم آسیب می رسانند که البته این نوع رفتار از دانش آموزان ناشی از عدم تجربیات کافی و نرسیدن به تفکرات انتزاعی است و می توان نتیجه گرفت که دانش آموزان آگاهی کامل نسبت به این مسئله مهم را ندارند. اما علاوه بر این بعضی از آنها روابط دوستانه، صمیمی و به همدیگر کمک می کردند و هنگام بوجود آمدن مشکل برای دوستانشان به کمک آنها می پردازند اما همکاری معاون آموزشی در این زمینه بی دریغ نبوده است.