عاشق سمج نوار اول
دانلود فایل صوتی نمایش های سیاه بازی با هنرنمایی هنرمندان محبوب سیاه بازی کشورمان
نمایش روحوضی (فایل صوتی)
عاشق سمج (فایل اول)
خرید و دانلود - 7000 تومان- ادامه مطلب
تاریخ: شنبه , 11 فروردین 1403 (22:30)
- گزارش تخلف مطلب
دانلود فایل صوتی نمایش های سیاه بازی با هنرنمایی هنرمندان محبوب سیاه بازی کشورمان
بلورک و چشمه نوش (نوار اول و دوم)
نمایش سیاه بازی نایاب «بلورک و چشمه نوش» اولین کار شادروان سعدی افشار
کارگردان: مهدی صناعی
خرید و دانلود - 7000 تومانتاریخ: شنبه , 11 فروردین 1403 (22:10)
مقدمه
امروزه یکی از مشکلاتی که ما در امر یادگیری دانش آموزان با آن مواجه هستیم یادگیری سطحی و بازخورد کم در کلاس درس می باشد.یادگیری که در کلاس درس انجام می شود و بعد از اتمام کلاس بیشتر مطالب به دلایل مختلف از یاد می رود آموزش از راه دوراین امکان را فراهم می کند که دانش آموزان در هر محیطی به امر یادگیری بپردازند و محیط آنها را برای یادگیری خسته نمی کند. مسئله دیگری که ذهن اکثر دانش آموزان را مشغول کرده است این است که آیا می توان مطالب درسی و آموزشی رادر محیط خارج از محیط مدرسه آموزش داد.
در صورتی که این اتفاق رخ دهد دانش آموزان می توانند متناسب با سطح یادگیری پیش بروند,یعنی اگرمطالبی را به سختی یاد می گیرند زمان بیشتری را صرف آموزش آن مطلب بکنند و هنگامیکه به یک مسئله ساده بر می خورند نیز می توانند به صورت سریع از آن گذر کنند که این امر باعث می شود که همواره مطالب برای فرد تازه وبدیع باشد.
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که از رفتن به کلاس های پرجمعیت وخسته کننده آزرده خاطر باشید یا از فاصله طولانی خانه و مدرسه رنج برده باشید ممکن است آموزش از راه دور این موانع را برطرف کند، اما آیا این یادگیری موثر و مفید خواهد بود؟ مسئله مهمی که این زمان پیش می آید این است که آیا آموزش از راه دور می تواند ضمانت اجرایی کافی را داشته باشد، و صرف ارائه بسته های آموزشی به فراگیران ضامن یادگیری دانش آموزان است یا در صورت عدم یادگیری سبب دلزدگی آنها از مطالب می شود.
جان کلام مسئله و دغدغه اصلی که:
1- آیا آموزش از راه دور بهتر است یا آموزش کلاسی؛ مزایا و معایب کدام یک بیشتر و کدام یک کمتر است؟
و سوالاتی که در پیکره ی مقاله در مورد آنها بحث و بررسی خواهیم کرد.
2- آیا می توان به صورت مکمل از آن استفاده کرد؟
3- آیا آموزش از راه دور در تمامی مدارس قابل اجراست؟
4- آیا واقعا بدون در نظر گرفتن آموزش قبلی کاربران قابل اجراست؟
5- آیا آموزش را دور فعالیت کار گروهی را می تواند تقویت کند؟
تاریخ: دوشنبه , 09 بهمن 1402 (10:33)
مقدمه:
آموزش و پرورش، زیربنای توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هر جامعه است. بررسی عوامل مؤثر بر پیشرفت و ترقی جوامع پیشرفته نشان می دهد که همه این کشورها، آموزش و پرورش توانمند و کارآمدی داشته اند. همچنین در هر نظام آموزشی، عوامل بسیاری با یکدیگر عمل می کنند تا یادگیری و پیشرفت تحصیلی برای دانش آموزان حاصل گردد.
هر قسمت از این نظام باید به گونه ای آماده شود که دسترسی به بازده مطلوب و اهداف مورد نظر میسر شود، زیرا اگر جزئی از نظام از کار باز ایستد، کارآیی اجزای دیگر نظام کاهش یافته و صدمه خواهد دید. با در نظر گرفتن و تجزیه و تحلیل درون دادهایی از قبیل متغیرهای فیزیکی، می توان با آگاهی بیشتری اقدام به برنامه ریزی نمود. البته علاوه بر عوامل فیزیکی، متغیرهای زیاد دیگری نیز وجود دارند که فرآیند یادگیری و پیشرفت تحصیلی را تحت تأثیر قرار می دهند که با انجام پژوهش می توان میزان تأثیر آنها را تشخیص داد. وقتی که نظامهای آموزشی اطلاعات لازم را در چنین زمینه های اساسی در اختیار نداشته باشند، نمی توان عملکرد صحیح را در عرصه های مختلف آموزشی و پرورشی انتظار داشت.
میزان امکانات آموزشی کلاس درس به طور غیرمستقیم برپیشرفت تحصیلی دانش آموزان تأثیر دارد وعلت عدم رابطه معنادار بین این دو متغیر شاید به این دلیل باشد که عوامل انسانی از قبیل نگرش معلم، روشها و الگوهای تدریس، علاقه مندی دانش آموزان به کلاس درس و معلم، ونگرش آنان نسبت به توانمندیهای خویش، می تواند شرایط دشوار حاصل از کمبود امکانات آموزشی را جبران نماید.از طرف دیگر، می توان چنین ادعا نمود که وجود یا عدم وجود امکاناتی از قبیل رسانه های آموزشی نمی تواند ضرورتاً دلیل توفیق دانش آموزان یا شکست آنان باشد، بلکه استفاده بهینه از این امکانات مهم است. البته به طورکلی، وجود امکانات کافی می تواند موجب دلگرمی معلمان و دانش آموزان باشد؛ به گونه ای که از حضور در کلاس احساس آرامش و رضایت داشته باشند و نگرش آنان را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بر عکس، فضای سنتی با نیمکتهای ثابت و امکانات آموزشی محدود، دانش آموزان را به سوی تابعیت سوق می دهد نه خلاقیت، چرا که دانش آموزان قدرت تحرک و فعالیت ندارند.
باتوجه به ضرورت موضوع می توان سؤالهای پژوهش را به شرح ذیل عنوان نمود:
آیا بین میزان امکانات آموزشی کلاس درس، با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد؟
- نقش عوامل سازمانی درپیشرفت تحصیلی دانش آموزان تاچه میزان است؟
- نقش عوامل روانی درپیشرفت تحصیلی تاچه میزان است؟
- نقش عوامل فیزیکی درپیشرفت تحصیلی تاچه میزان است؟
- آیا بین جاذب بودن کلاس درس، با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه وجود دارد؟
فرضیات پژوهش:
امکانات آموزشی و عوامل محیطی بر روحیه دانش آموزان تأثیر مستقیم دارد.
امکانات آموزشی کلاس بر روحیه معلمان و میزان رغبت آنها به تدریس مؤثر است.
تفاوت سطح امکانات بین مدارس و نابرابریهای آموزشی موجب دلسردی معلمان می شود.
وجود میز و نیمکتهای فرسوده و مستعمل موجب آزار دانش آموزان وکاهش کیفیت یادگیری است.
عدم وجود امکانات آزمایشگاهی و کارگاهی در روستاها موجب کاهش کیفیت آموزش می شود.
تاریخ: دوشنبه , 09 بهمن 1402 (10:02)
تاثیر رسانه های تصویری در آموزش کودکان ابتدایی
استفاده از تصویر در آموزش برای یادگیری هرچه بهتر مطالب سالهاست که مورد استفاده قرار می گیرد و تاثیر خود را در یادگیری عمیق دانش آموزان گذاشته است.
استفاده از تصویر در آموزش بدین معنی است که ما درس ها را از حالت اتنزاعی و شنوایی مفرط خارج کنیم و حواس بیشتری از کودکان را مورد درگیری قرار دهیم.
چون کودکان در سنین عینی گرایی هستند یعنی باید بک چیز را ببینند تا بتوانند درک درستی نسبت به آن داشته باشند.مسوولان آموزش باید تدابیری بیاندیشند تا از حواس پرتی کودکان جلوگیری و تمرکز حواس آنان را بر مطلب مورد نظر جلب کنند و یادگیری عمیقی در بچه ها ایجاد کنند.
استفاده از تصویر در آموزش مطالب درسی باعث می شود که از شیوه گویندگی و شنوندگی فاصله بگیریم،یعنی اینکه معلم مطالب را بیان کند و دانش آموز تنها شنونده مطلب باشد و این قضیه مهم نباشد که دانش آموز چقدر و چطور مطلب را یاد گرفته است.
حال برای اینکه ما دروس را به صورت تصویری ارائه دهیم چه راهکارهایی را باید در نظر بگیریم؟
برای این منظور ما باید با توجه به مطلب مورد نظر تصاویر و اعمال را می توانیم با انها هماهنگ کنیم.مثلا بطور نمونه دروس ریاضی،فارسی و علوم را اینگونه می توانیم ارائه دهیم:
درس فارسی را به صورت یک داستان کوتاه نمایشی تصویری ارائه دهیم یا در درس علوم انجام آزمایش ها را اینگونه ارائه دهیم که مواد آزمایش را مهیا کنیم تا از نزدیک بطور ملموس مشاهده کند. در درس ریاضی نیز می توان اینگونه عمل کرد.برای نشان دادن چهارعمل اصلی و... از شکل و نمایش استفاده کنیم.
تاریخ: دوشنبه , 09 بهمن 1402 (09:31)
بیان مسئله:
در ادبیات سازمان و مدیریت، سلسله مراتبی از اهداف وجود دارد، از جمله رسالت یا اهداف کلی سازمان، هدفهای کوتاه مدت و هدفهای عملیاتی که اگر چنین مراتبی بر حسب مورد رعایت شود، تحقق اهداف سازمانی چندان ممکن و میسر نخواهد شد.
با توجه به اینکه معلم همواره در خط مقدم تعلیم و تربیت قرار دارد، اگر وی دقیقترین اهداف قابل اندازه گیری را شناخته و فراگرد آموزش خود را بسوی تحقق آنها هدایت نماید، سلسله مراتب اهداف و نهایتا" مأموریت نمائی آموزش و پرورش محقق خواهد شد. باتوجه به این امر سؤال اساسی این پژوهش این است: میزان آشنایی معلمان ابتدایی (اعم از زن و مرد) با هدفهای رفتاری کتب درسی چقدر است؟
اهداف تحقیق:
هدف عمده این تحقیق مشخص کردن میزان آشنایی آموزگاران زن و مرد با هدفهای رفتاری لحاظ شده در متن دروس می باشد. اهداف جزئی آن نیز به قرار زیر است:
1- شناخت تأثیر مثبت سطح تحصیلات معلمان در میزان آشنایی آنان با هدفهای آموزشی.
2- شناخت تأثیر مثبت سابقه تدریس معلمان در پایه فعلی در میزان آشنایی آنان با هدفهای آموزشی.
3- مقایسه میزان آشنایی فارغ التحصیلان دانشسراها، مراکز تربیت معلم و مراکز آموزش عالی با فارغ التحصیلان دانشگاه و غیر مرتبط، در رابطه با هدفهای رفتاری.
فرضیات تحقیق:
1- بین معلمان پایه چهارم و پنجم از لحاظ میزان آشنایی با اهداف آموزشی، تفاوت معنی داری وجود دارد.
2- سطح تحصیلات معلمان در میزان آشنایی آنان با هدفهای آموزشی تأثیر مثبت دارد.
3- سابقه تدریس معلمان در پایه فعلی، در میزان آشنایی آنان با هدفهای آموزشی تأثیر مثبت دارد.
4- فارغ التحصیلان تربیت معلم، دانشسرا و مراکز آموزش عالی، نسبت به استخدام شدگان آزاد، آشنایی بیشتری با اهداف آموزشی دارند.
تاریخ: سه شنبه , 12 دی 1402 (01:38)
چکیده
شتاب تغییرات دنیای امروز، باعث شده است روند حرکت ها خطی نبوده و الزاماً آینده در راستای گذشته نباشد. از سویی، تجارب گذشته زمانی میتواند چراغ فراروی آیندگان باشد که رفتارها و اتفاقات، تکراری و قابل پیشبینی باشند. یکی از زمینههای پرچالش امروز جوامع، مدیریت است و چگونگی مدیریت بر نهادها و سازمان ها نیز موضوع روز در بسیاری از محافل علمی در میان اندیشمندان است. در این مسیر و با این نگرش، کدام گروه از کارکنان در سازمان ها میتوانند بازوهای توانمند و کمکهای فکری مفید برای مدیران باشند. کدام دسته از کارمندان در جهت پیروزی و رسیدن به اهداف مدیران تلاش میکنند و بهراستی مدیران چگونه میتوانند پس از استخدام و جلب و جذب کارمندان، آنهایی را که قابلیت و شایستگیهای ویژهای دارند نگهدارند و از خدمات آنها مدت ها در جهت اهداف سازمان بهره ببرند.
کلید واژه: مدیریت، کارکنان دانش محور، سازمان ها، استراتژی ها.
مقدمه
یکی از رسالتهای اساسی مدیریت منابع انسانی نگهداری کارکنان توانمند میباشد. از آنجا که اقدامات نگهداری، مکملی بر سایر اقدامات و فرایندهای مدیریت منابع انسانی است، حتی اگر عملیات کارمندیابی، انتخاب، انتصاب و سایر اقدامات پرسنلی به نحو بایسته انجام شود؛ بدون توجه کافی به امر نگهداری، نتایج حاصل از اعمال مدیریت چندان چشمگیر نخواهد بود.
مدیران برجسته به دنبال کارکنان هوشمند میگردند و آنها را مییابند و تلاش میکنند با استفاده از بهترین راهها، آنان را جذب و نگهداری کنند. آنان معمولاً بر اساس سطح درکشان از مسائل و مشکلات، به انتخاب استراتژیهای مؤثر دست میزنند. هرچه مشکلات اجتماعی را بیشتر و عمیقتر درک کنند، استراتژیهایی که انتخاب میکنند، مشارکت جویانهتر است. آنان به دنبال کارکنانی میگردند که متعهدترند و از مسئولیتها نمیگریزند.
دراین بین کارکنان دانش محورکه در واقع خون سرخ و ارزشمند سازمان ها محسوب میشوند در صورت شناسایی و تقویت آنها قلب تپنده سازمان همواره بانشاط و سرزنده است و در صورت عدم شناسایی و کشف یا احیاناً اجحاف و کوتاهی در حق آنها سازمان، رمق و توان خود را روز به روز از دست میدهد؛ می توانند یاریگر مدیران خود در اجرای
تاریخ: سه شنبه , 12 دی 1402 (01:01)
چکیده
«توینبی» در اثر پرحجم دوازده جلدی خود به نام بررسی تاریخ، با توجه به احاطه علمی و ژرفنگریاش، کوشیده تا مراحل شکلگیری، رشد، فروپاشی و سقوط تمدنها را تحلیل کند. این نوشتار، به اختصار، به دیدگاههای وی در باب تکوین، رشد و فروپاشی تمدنها میپردازد. وی در اوایل جلد چهارم کتابش به برشمردن عوامل سقوط و تجزیه تمدنها اشاره میکند و با رد دیگر رویکردها، ضمن ارائه شواهد، به بیان دیدگاه خود میپردازد. از دید وی تمدنها با تهاجم بهوجود میآیند و با آن رشد و سقوط میکنند.
واژههای کلیدی: توینبی، نظریه، پیدایش، سقوط، تمدن.
مقدمه
برای فهم بهتر آسیبشناسی تمدن از دید توینبی، لازم است که از دیدگاههای وی در مورد واحد مطالعه تاریخ، تکوین، دلایل و انگیزههای ظهورتمدن نیز آگاهی داشته باشیم. از این رو، ابتدا به اختصار به این موارد نگاهی انداخته، آنگاه به زوال و انحطاط تمدن از دید وی خواهیم پرداخت. توینبی در واقع نظریهپرداز فلسفه تاریخ به شمار میآید و به شاخهای ازتاریخیگری وابسته است که تأکید میکند، روند تاریخ، تحت کنترل و هدایت قوانین عام و قواعد کلی قرار دارد و با شناخت آن آینده تمدنها را میتوان پیشبینی کرد. این نوع دید و نگرش را نزد افلاطون، هگل، کانت، مارکس و اشپنگلر میتوان یافت.
آرنولد جوزف توینبی در سال 1889 به دنیا آمد. تحصیلاتش را در رشتهی تاریخ یونان و روم در دانشگاه آکسفورد به انجام رساند و همان جا به تدریس پرداخت. در سال 1913 با دختر استادش، پرفسور گیلبرت ماری، ازدواج کرد و از او صاحب دو پسر شد. درآغاز جنگ جهانی اول به خدمت دولت درآمد و در کنفرانس صلح پاریس، از اعضای هیأت نمایندگی بریتانیا بود. پس از جنگ در سال 1919 به استادی کرسی نوبنیاد زبان و ادبیات و تاریخ بیزانس و یونان جدید در دانشگاه لندن منصوب شد. در آن زمان این فکر غلبه داشت که تدریس ملیگرایانه تاریخ، آتش کین و عناد را دامن میزند و مطالعه تاریخ به شیوهای بینالمللی و خالی از غرض باید انجام گیرد. بدین منظور، در سال 1926 کرسی تازهای در دانشگاه لندن به وجود آمد و توینبی استادی و مسئولیت آن را عهدهدار شد. در این مقام در فاصله دو جنگ جهانی، نشریه سالانه بررسی امور بینالمللی را منتشر کرد که یکی از مراجع بااهمیت وقت بود.
تاریخ: دوشنبه , 11 دی 1402 (23:37)
معلم باید برنامه و مواد درسی را مطابق سطح درک و فهم شاگردان عرضه کند تا برای آنها قابل جذب باشد.
یعنی برنامه درسی و مقدار تکلیف باید بر اساس مراحل رشد ذهنی و تواناییهای مختلف شاگردان پی ریزی شود.معلم باید به شاگردان فرصت دهد تا دانش خود را خودشان بسازند.کودکان بیشتر از آنکه به آموزش مستقیم نیازمند باشند به فرصتهای یادگیری مستقیم نیاز دارند..........
دانش آموزان چگونه یاد می گیرند؟
1- مشارکت فعال
یادگیری مستلزم توجه،مشاهده،یادسپاری،فهمیدن،تنظیم هدفها و مسئولیت پذیری دانش آموز است و این عوامل مشارکت فعال یادگیرنده را می طلبد.
در کلاس درس دانش آموز شنونده صرف نباشد،فرصت آزمایش،تجربه و مشاهده را به دانش آموز بدهیم
شکل گیری روحیه همکاری اساسی ترین بخش یادگیری در محیط مدرسه است.
2- مشارکت اجتماعی
در کلاس درس:فعالیتهای گروهی،نظم کلاسی برای شروع فعالیتهای گروهی از طریق الگو سازی شیوه های همکاری را آموزش دهیم،گفتگوی بین دانش آموزی،حضور در اجتماع
3- فعالیتهای معنادار
افراد ی بهتر می آموزند که بتواننددر فعالیتهایی شرکت کنند که از نظر فرهنگی مناسبند و برای زندگی واقعی سودمندنگاشته می شوند.
تحلیل مفهوم تدریس از دیدگاههای مختلف
تدریس در دیدگاههای مختلف ماهیت و معنای مختلفی دارد بعضی آنرا "بیان مستقیم حقایق علمی از طرف معلم به فراگیران می دانند "گروهی دیگر آن را "همورزی یا تعامل بین معلم و فراگیر و محتوا در کلاس درس "تعریف کرده اند.عده ای از متخصصان تعلیم و تربیت " فراهم آوردن موقعیت و اوضاع و احوالی که یادگیری را برای فراگیر آسان کند " تدریس نامیده اند. اسمیت به پنچ نوع تدریس معتقد است که عبارتند از:" توصیفی" –" موفقیتی" –" ارادی" – "هنجاری" و" علمی".
به نظر اسمیت تعریف" توصیفی "تدریس عبارت از بیان مستقیم و صریح دانش و مهارت از معلم به فراگیر است.
در تعریف "موفقیت "دو مفهوم تدریس ویادگیری نقشی تعیین کننده و انفکاف ناپذیر دارند به این معنی که عمل تدریس صورت نخواهد گرفت مگر اینکه یادگیری اتفاق افتاده باشد.
تدریس در مفهوم" ارادی "عملی است هدفمدار که اهمیت کارکرد آن در رخدادهای آموزشی بستگی به موقعیت و باور معلمان دارد به عبارت دیگر تدریس نه تنها نظام فکری معلمان، بلکه عملکرد آنهارا، که به وسیله هدفهای از پیش تعیین شده هدایت می شود، مشخص می سازد.
تعریف تدریس از منظر "هنجاری" معطوف به فعالیتهایی است که بر پایه اصول اخلاقی، شواهد و استدلال بنا شده باشد. در چنین برداشتی از تدریس همواره دو سوال اساسی وجود دارد:
1- چه چیز باید آموخته شود 2- چگونه باید آموخته شود.
تدریس از منظر "علمی" فعالیتی است صریح و دقیق که ریشه در تجارب گذشته معلمان و متخصصان تربیتی دارد. براساس چنین رویکردی تعریف تدریس باید عاری از هر گونه ابهام و عدم دقت باشد، و با جملات و عباراتی بیان شود که ضمن ریشه داشتن در عرف و فرهنگ عمومی، دلالت بر رفتارهای صریح و بدون ابهام داشته باشد و آثارش نیز از طریق تجربه تایید شود.
تحلیل، سازمان دهی و کلیت بخشی اساسی شکل گیری همه نظریه های علمی در طول تاریخ معارف بشری بوده است.نظریه پردازان منشا همه نظریه ها را سه معرفت اساسی یعنی علوم انسانی، علوم طبیعی و علوم اجتماعی دانسته اند. تعلیم وتربیت نیز به عنوان یک دانش کاربردی به رغم هویت مستقل، وایسته به علومی چون علوم طبیعی، فیزیولوژی، فلسفه، روانشناسی و جامعه شناسی است.نظریه های تدریس نیز به عنوان زیر مجموعه ای از نظریه های تعلیم و تربیت متاثر از نظامهای معرفتی ذکر شده است.
یکی از مقوله های مهم در آموزش و پرورش فرایند یاددهی و یادگیری است.به عبارت دیگر تمامی فعالیتهای آموزش و پرورش در جهت بسترسازی مناسب برای تحقق این فرایند می باشد. در رأس این فرایند، دانش آموزان قرار دارند و همه فعالیت ها، مانند تأمین معلم، مواد آموزشی، فضای آموزشی و... در خدمت او قرار می گیرد. مفهوم فرایند یاددهی – یادگیری در این فرایند واژه های تدریس، یادگیری، ارزشیابی، مواد آموزشی، تعامل معلم و دانش آموزان و... مطرح می باشد که تعاریف واژه های اصلی ارایه می شود.
1- تدریس: تعامل یا ارتباط متقابل معلم با دانش آموز بر اساس طرح منظم و هدفداربه منظور تغییر در رفتار را تدریس نامند.
2- یادگیری: تغییر درطرز تفکر و مهارت های ذهنی و حرکتی را یادگیری نامند.
3- ارزشیابی: فرآیندی منظم برای تعیین و تشخیص میزان پیشرفت شاگردان در رسیدن به هدفهای آموزشی.
4- مواد آموزشی: شامل کتاب، فیلمهای آموزشی، مجلات و... که محتوای یادگیری تلقی می شود.
تاریخ: دوشنبه , 11 دی 1402 (23:18)