بررسی رشد اجتماعی کودکان مهد کودک رفته و نرفته در مقطع ابتدایی
تعداد صفحات : 49 صفحه
چکیده
در کشورهای پیشرفته 70% کودکان، زیر پوشش مراکز مهد کودک قرار دارند و در کشور ما این رقم تنها 8% است. دلیل استقبال کشورهای توسعه یافته از مهد کودک این است که امروزه روانشناسان و متخصصان علوم تربیتی معتقدند که شخصیت اصلی انسان، در چهار سال اول زندگی شکل میگیرد و در این سنین، کودک باید تحت تعلیم و تربیتی عمیق و همهجانبه قرار گیرد تا به رشد کامل جسمی، روحی و عاطفی دست یابد.
در این میان، مراکز مهد کودک میتوانند با ایجاد امکانات آموزشی، پرورشی، اجتماعی و رفاهی، شرایط لازم را برای رشد همه جانبه کودکان فراهم سازند. این مراکز، اولین محیط اجتماعی و در واقع پلی بین خانه و اجتماع بزرگی است که کودک به آن تعلق دارد. در این مراکز، آگاهیهای اجتماعی کودک رشد یافته و با استفاده از روشهای غیرمستقیم آموزشی، فرصتی برای یادگیری وسیعتر، غنیتر و همه جانبهتر پیدا میکند.
این نوع آموزش با روحیه جست و جوگر، فعال و کنجکاو کودک سازگارتر است و او را به یادگیری و اکتشاف برمیانگیزد.بنابراین درکنار خانوادهها و هم پای تربیت آنها، لازم است که مراکز آموزش پیش از دبستان در زمینه تکامل همه جانبه کودک نقش داشته باشند.اهمیت این مراکز زمانی آشکارتر میشود که بدانیم در بسیاری از مواقع، خانواده وظیفه خود را به دلیل آشنا نبودن با مسائل تربیتی، فقر فرهنگی، کم سوادی یا بیسوادی، مشکلات اقتصادی، دور بودن والدین ازمحیط خانه به علت کار و تأمین زندگی، از هم گسیختگی خانوادگی و مواردِ بی شمار دیگر، بخوبی ایفا نمیکند. اینجاست که مراکز مهد کودک باید کمبودهای آموزشی، تربیتی، جسمی و عاطفی کودکان را جبران نمایند.
هدف از مقاله حاضر بررسی رشد اجتماعی کودکان مهد کودک رفته و نرفته در مقطع ابتدایی شهرستان قزوین می باشد. برای این منظور 20 نفر از دانش آموزان مقطع ابتدایی در شهرستان قزوین به عنوان نمونه مورد مطالعه به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. در نتیجه برتری آزمودنیها که برنامه مهد کودک را گذرانده اند بر سایر آزمودنیها که بطور همخوان در همه مقایسه ها و در همه مراحل مطالعه نشان داده شد، و وجود تفاوتهای معنی دار در بین دو گروه در اکثر مقایسه ها انجام شده نشان دهنده اثرات مطلوب آموزش مهد کودک بر رشد اجتماعی، نمرات هوش کودکان حتی تا پایان سالهای دبستان است، بعلاوه یافته های بروشنی نشان می دهند که کودکان طبقات محروم، از لحاظ اجتماعی فرهنگی، بنحو چشمگیری از آموزش مهد کودک بهره گرفته اند. تفاوت بین این دو گروه در مواردی که احتمالا خانواده دارای امکانات فرهنگی زیادتری است کمتر از مواردی است که که این امکانات بطور نسبی کمتر است و والدین کم سواد تر هستند.
پیامد های نظری و عملی یافته ها کم و بیش روشن است، از لحاظ نظری، یافته ها تائید کننده مطالعات قبلی در مورد اثر غنی سازی محیط فرهنگی و ارائه امکانات حسی حرکتی بر رشد هوشی و مهارتهای ذهنی است. از لحاظ عملی یافته ها حاکی از آن است که امکان آموزش مهد کودک را نباید به عنوان امری تفننی که فقط در اختیار طبقات مرفه است تلقی کرد. در واقع، یافته ها نشان می دهد که کودکان اقشار محروم بیش از سایرین نیازمند اینگونه امکانات هستند و اثرات بارزتری را از آن می پذیرند، همچنین یافته ها نشان می دهد که اینگونه نهادها نقشی بالاتر از نگهداری کودکان در طی ساعات روز بر عهده دارند و می توانند اثرات دراز مدتی بر روند رشد روانی بعتی کودکان داشته باشند. نیاز به مهد کودکها و کودکستانها دولتی قابل دسترسی کودکان اقشار محروم کاملا از یافته ها نتیجه می شوند.
فهرست مطالب
پیشگفتار
فصل اول: کلیات تحقیق
مقدمه
بیان مسئله
اهمیت و ضرورت تحقیق
هدف های کلی تحقیق
فرضیه ها
فرضیه اصلی
فرضیه فرعی
متغیرهای تحقیق
تعاریف عملیاتی متغیرها
رشد اجتماعی
فصل دوم: ادبیات تحقیق
مقدمه
تحقیقات انجام شده
بررسی تحقیقات انجام شده در داخل ایران
بررسی تحقیقات انجام شده در خارج از ایران
مراحل رشد اجتماعی
رشد اجتماعی در دورهء نوجوانی
دگرگونی رفتار در دختران
نظریه ها
تاثیر مهدکودک بر رشد گسترش گفتار کودکان
شروع گفتار در کودکان
کودک و رشد زبانى او در خانواده و مهد کودک
تاثیر محیط به خصوص محیط مهد کودک در رشد زبانى
آموزش و توسعه گفتار و بیان از طریق بزرگسالان
رشد زبانى در کودکستان از طریق بازى در مهدکودک ها
نقش مهدکودک و مربیان مهد بر کودکان
نقش مهد کودک در پرورش و آموزش کودکان
هدفهای آموزش در دوران اولیه کودکی
اولویتهای برنامه آموزش در یک مهد کودک
ویژگی مربیان مهد کودک
ارتباط با مهدکودک
همکاری توأم والدین و مربیان مهد
فصل سوم: روش تحقیق
مواد و روشها
جامعه آماری
ابزار گردآوری داده ها
روایی محتوایی
نمونه آماری و نحوه گزینش آن
نتیجه گیری کلی و ارائه پیشنهادات
خلاصه و نتیجه گیری
منابع و ماخذ
خرید و دانلود - 45000 تومان- لینک منبع
تاریخ: دوشنبه , 30 بهمن 1402 (15:16)
- گزارش تخلف مطلب